10-01-2015 Familie avond Olympia

Olympia fêteert haar jubilarissen tijdens familieavond

 

 
De jubilarissen van 2014: Carin en Maurice Maar, Hein Roelofs Leo en Hennie Kampman, Peter en Finny Smeets.

  
In sfeercafé Belvauer aan de Hereweg vond afgelopen weekend de traditionele familieavond plaats van gymnastiekvereniging Olympia Landgraaf. In een gezellige zaal konden de aanwezigen – onder het genot van een hapje en een drankje – mooie herinneringen ophalen. Nadat de knorrende magen gevuld waren met een smaakvol Chinees buffet pakten voorzitter Math Vankan en de afgevaardigde van District Zuid van de turnbond Ankie Frijns de microfoon ter hand. Op een carnavaleske manier, elkaar verbeterend en interrumperend, spraken beiden de jubilarissen van het afgelopen jaar toe. Als eerste werd Maurice Maar met zijn 40-jarig jubileum toegesproken, waarbij niet alleen zijn sportieve carrière maar ook zijn bestuurslidmaatschap en zijn clowneske verkleedpartijen aangehaald werden. Met dank voor zijn inzet voor Olympia en zijn trouw lidmaatschap werd Maurice door Ankie gehuldigd met het bondsspeldje. Vervolgens werd Peter Smeets – lid van een roemrijke Olympiafamilie – in het zonnetje gezet met zijn 50-jarig jubileum. Na zijn sportieve carrière bleef Peter actief op allerlei terreinen. Tot op de dag van vandaag is hij van vaste waarde voor Olympia met zijn hulp in de kantine en als lid van de onderhoudsgroep, die elke maandagmorgen zorgt voor een onberispelijke hal. Uiteraard was er ook voor Peter een welverdiende bondsspeld. Daarbovenop mocht Math namens Olympia Peter feliciteren met het erelidmaatschap van Olympia met de bijbehorende fraaie speld.
Tot slot werden twee bijzondere jubilarissen gehuldigd: Leo Kampman en Hein Roelofs. Beide leden zijn maar liefst 65 jaar lid van de vereniging, een mijlpaal die de vereniging niet stilzwijgend wilde laten passeren. Zeker niet vanwege de vele verdiensten die Leo en Hein hebben gehad en nog steeds hebben voor onze vereniging. Ankie en Math kwamen woorden tekort om hun waardevolle bijdrage adequaat te beschrijven. Ook zij bleven na hun turncarrière bijzonder actief voor de vereniging. Hein als bestuurslid, voorzitter en vervolgens als erevoorzitter, terwijl Leo als elektricien van dienst en als ‘manusje van alles’ belangrijk werk op de achtergrond deed.
Voor de dames van de jubilarissen waren er mooie bloemenruikers als dank voor hun niet aflatende steun voor hun echtgenoten bij alle Olympia-activiteiten.
Na de mooie woorden van Ankie en Math en de vele lachsalvo’s van de aanwezigen was het de hoogste tijd om het knopje van de microfoon uit te zetten en de volumeschuif van de muziek open te gooien. Er werden nog een aantal gezellige uurtjes vastgeplakt aan het officiële huldebetoon. De Olympianen kijken alvast met veel plezier uit naar de volgende familieavond.
 

 

Hierbij nog enkele leuke foto's van de gezellige avond, met dank aan onze fotograaf Frans Kortis.

 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test