07-02-2015 NK springen Almelo

Net geen podiumplaats voor de gymnasten van Olympia Landgraaf
 

Afgelopen zaterdag 7 februari 2015 werd het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen gehouden. Vanuit het gehele land waren de sporters van het A en B niveau naar dit schitterende topsportcentrum IISPA in Almelo gekomen. Deze sportaccommodatie bestaat uit een groot aantal sporthallen waar iedere sporter alleen maar van kan dromen. De organisatie lag in handen van turnvereniging KEV Vriezenveen  in samenwerking met de KNGU. 
 

Voorste rij (vlnr): Byonce Ploum, Lynn Arnoldussen, Jennifer Jansen, Darja Koullen, Carmen Houben. Achterste rij (vlnr): trainster Susan Quaedflieg, Milou Sweelssen, Roos Theunissen, Jaimy Eymael, trainer Mario Sweelssen en Kyra Nieuwkamer.

 

Olympia had zich met een jong meisjesteam op B-niveau geplaatst voor de onderdelen tumbling (verende vloer) en minitrampoline vrij. Om uitgerust voor de dag te komen was de groep een dag eerder afgereisd naar het nabij gelegen Gorssel.
  
Op het onderdeel tumbling streden 8 teams voor het eremetaal. De groep had samen met trainster Susan gekozen voor een risicovolle serie sprongen met een hoge moeilijkheidsgraad. De series werden goed uitgevoerd, maar de jury had dit toch iets anders gezien, waardoor de gymnasten een half punt tekort kwamen voor een derde plaats.
   
Ook voor het onderdeel minitrampoline vrij had trainer Mario gekozen voor een risicovolle serie om de strijd met de overige 11 teams aan te gaan. Voor liefst 4 gymnasten was dit het eerste kampioenschap op dit niveau. De eerste 8 series liepen volgens plan, maar helaas werden punten verloren op dubbele salto met halve schroef en de landing van de dubbele salto’s in de laatste sprongseries. Hierdoor waren de kansen op medailles verkeken.
 
Ondanks dat er geen beslag kon worden gelegd op een medaille waren de gymnasten en trainers tevreden. Zeker gelet op de jonkies in dit team was dit een geslaagde wedstrijddag en zal een volgend kampioenschap zeker nieuwe kansen opleveren. 
  
 

 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test