19-04-2015 LK turnen Oirsbeek

Olympia Landgraaf haalt 11 medailles op tijdens LK turnen
 

Op zondag 19 april 2015 werd in de turnhal “De Pollack” te Oirsbeek de 2e plaatsingswedstrijd en  tevens finalewedstrijd toestelturnen heren gehouden. Samen met de punten uit de eerste wedstrijd van 18 januari wordt de kampioen van Limburg bepaald. Olympia Landgraaf timmert al enkele jaren aan de weg met het toestelturnen en ging de strijd aan met tien gymnasten in verschillende categorieën.
 

De trotse kampioenen van Olympia

 

Mika Doveren en Stijn van Vliet  van Olympia  mochten de spits afbijten in de Benjamin klasse. En wat voor een start! Mika wist in het totaalklassement beslag te leggen op de vierde plaats .  Stijn behaalde de gouden medaille en mag hiermee meteen ook de titel Limburgs Kampioen achter zijn naam zetten. In de Instapklasse behaalden Mitch Borjans en Sem Vasmeer een 4e en een 6e plaats in het eindklassement. Een puike prestatie voor deze jonge gymnasten, die voor de eerste keer meededen aan het LK in deze klasse.
 
In de jeugd/junior klasse kwamen Floris van Vliet en Dion Swaalf uit. Dion werd fraai vierde, terwijl Floris de tweede plaats voor zich opeiste door in de finalewedstrijd  perfecte oefeningen op alle zes onderdelen te turnen.
 
Alec Swaalf moest door ziekte de eerste wedstrijd missen. Met fraaie oefeningen kwam hij helaas 0,75 punten tekort voor een 3e plaats. In dezelfde pupilcategorie 6e divisie behaalde Tygo Visser de bronzen medaille in het LK eindklassement. In de 4e divisie had Olympia nog twee ijzers in het vuur. Freek Regtop had zich tijdens de eerste plaatsingswedstrijd met een eerste plek al geplaatst voor de landelijke wedstrijd op 25 april in Twello. Lukas Muller was erop gebrand om in de tweede wedstrijd het goud in de wacht te slepen. Met strak uitgevoerde oefeningen lukte het hem Freek 0,1 punt voor te blijven, zodat hij in zijn opzet slaagde. Door de ruime marge die Freek had opgebouwd in de eerste wedstrijd, smaakte hij – ondanks deze ‘nederlaag’ – het genoegen dat hij zich over twee wedstrijden de terechte Limburgs Kampioen in zijn klasse mocht noemen.
 
Een trotse trainer Mario Sweelssen kon terugkijken op een geslaagde missie met driemaal een bronzen medaille, drie zilveren medailles en maar liefst vijf gouden plakken en twee Limburgse Kampioenen. 
 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test