25-04-2015 Finale NK toestelturnen

Landelijke finalewedstrijd toestelturnen heren
 

Op zaterdag  25 april 2015 werd in de sporthal Zuiderlaan te Twello het Nederlands Kampioenschap toestelturnen gehouden voor de 4e divisie instap 12 en pupil 10.

 

 

Een week geleden wist Olympia Landgraaf maar liefst 11 medailles te behalen tijdens de Limburgse Kampioenschappen en is sindsdien maar liefst twee Limburgse kampioenen rijker. Freek Regtop had zich rechtstreeks geplaatst voor het Nederlandse kampioenschap in zijn klasse, 4e divisie instap 12. Hij moest in een sterk deelnemersveld van 25 jonge gymnasten strijden voor een van de podiumplaatsen. Een haast onmogelijke opgave voor de jeugdige turner. Trainer en gymnast zien deze NK dan ook vooral als een wedstrijd om van te leren en ervaring op te doen.
 
De organisatie van Twello was super in orde met een groots opgezette sporthal met scoreborden bij ieder toestel, waarop je naam en je behaalde punten verschijnen. Een hele ervaring om in deze sporthal topsport te mogen bedrijven. Helaas lukte het Freek niet om  strakke oefeningen te laten zien. De vermoeidheid van het LK van afgelopen week zat nog te zeer in de armen en benen, die voelden als lood. Met een totaalscore van 99,30 punten kwam Freek niet verder dan plaats 23.

 
Hij mag echter met trots vaststellen bij de top 25 van Nederland te behoren. Met een mooie glimlach op het gezicht en een tevreden gevoel werd huiswaarts gekeerd.
 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test