16-5-2015 Halve finale acro in Zwolle

Goud en brons voor Olympia tijdens halve finale acrogym in Zwolle

 

Op zaterdag 16 mei werd in Zwolle de halve finale D/E lijn gehouden. GV Olympia Landgraaf nam deel met drie teams. Sommige acrogymnasten waren zo slim om met Hemelvaart al richting Zwolle te rijden en een paar dagen op de camping te kamperen. Erg gezellig en goed voor teambuilding.


Zaterdagochtend om 9.30 uur gaat de wedstrijd van start. Het jonge E-junior trio bestaande uit Sanne Koch, Amber Heijnen en Mila te Lam, betreedt als eerste team namens Olympia de vloer. De meiden laten een mooie oefening zien en deze wordt ook beloond met een mooie score van 25.100 punten. Gedurende de rest van de ochtend weet geen enkel team deze score te halen en mag het team de gouden medaille ophalen. Een prachtige prestatie!


Daarna is het de beurt aan Darja Koullen en Senna Aussems, een duo in de E-junior categorie. Ondanks dat ze het hele seizoen al mooie scores krijgen, gaat het vandaag iets minder. Misschien is het de lange rit naar Zwolle of misschien zijn het de zenuwen. Zij moeten vandaag tevreden zijn met een score van 24.700, goed voor een vijfde plaats, waarmee zij zich overigens overtuigend plaatsen voor de finale op 6 juni in Zwolle.

 

 

 

Als laatste mag het E-senioren trio de vloer betreden: Jenny Gilissen, Verena Franck en Esmee Bonten. Ze draaien hun beste oefening van het hele seizoen, maar helaas is de jury het daar niet helemaal mee eens. Ze moeten vandaag genoegen nemen met een achtste plaats en dat is niet voldoende voor een doorstroming naar de finale. Dit team staat momenteel reserve. 

  

 
Op zondag 17 mei vinden de wedstrijden op C-niveau plaats. In deze categorie mogen Marilien Marzolla, Nanja Adema en Luna Aussems hun kunnen tonen en de dames kennende zullen ze alles uit de kast halen om een plaats in de finale in het Ahoy te bemachtigen. Hun wedstrijd start met een balansoefening. Ze weten hiermee een score van liefst 25.950 punten te halen en staan daarmee meteen op de eerste plek. Heel lang mogen zij van deze plek genieten. Later op de middag betreden zij de vloer met hun tempo-oefening. Ondanks de spanning zetten ze een topoefening neer met een prachtige score van 26.000. Een finale plaats is hiermee verzekerd. Nu afwachten of er een podiumplek in zit. Aan het einde van de middag komt het verlossende antwoord. Een team uit Echt weet met hun balansoefening een totaalscore te halen van 52.000 en schuift hiermee onze dames naar de tweede plek. In het laatste blok worden zij nog gepasseerd door het team uit Deurne. De meiden mogen desondanks zeer trots zijn op de geweldige prestatie. Met hun bronzen medaille bemachtigen ze uiteraard ook een plek in de finale.

 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test