20.21-06-2015 NK acrogym Ahoy

Bronzen medaille voor Olympiateam op NK Acrogym in Rotterdam
 
Op zaterdag 20 en zondag  21  juni namen teams van GV Olympia Landgraaf deel aan het NK acrogym, dat ook dit jaar weer in Ahoy Rotterdam plaatsvond.  Op zaterdagochtend waren de twee teams van  de C-lijn aan zet.  Mechel Borjans, Roos Theunissen en Tessa Koch mochten als eersten hun kunnen tonen. De dames haalden met hun balansoefening een prima score van 25.500 punten, maar verspeelden een echt goede klassering door een kleine maar cruciale fout in de tempo-oefening. Zij werden hierdoor slechts 11e. Toch mogen zij hier trots op zijn, want zij behoren toch maar bij de beste teams van Nederland  en hebben gedurende dit seizoen heel wat teams achter zich gelaten.
Ook Nanja Adema , Marilien Marzolla en Luna Aussems startten deze wedstrijd met hun balansoefening en wisten hiermee 25.850 punten te scoren. Ook hun tempo-oefening verliep prima, waarmee zij maar liefst 26.200 punten behaalden. De dames werden zodoende 6e, een prestatie waarmee zij zich zeer tevreden toonden. Bovendien mogen deze twee teams super trots zijn dat zij binnen deze categorie een perfecte dubbele salto voorwaarts en een perfecte dubbele salto achterwaarts turnden als enigen van Nederland op dit niveau!

 
In de middag is het B-team Kelly Kusters, Claudia Kohnen en Jennifer Janssen aan de beurt. In hun balansoefening ging het een keer mis bij een toren, waardoor een lage score onvermijdelijk was. De dames lieten het er echter niet bij zitten en brachten een knallende tempo- oefening, waarvoor zij 25.800 behaalden, de hoogste score voor hun tempo-oefening in het hele seizoen.


 
Met een tevreden gevoel vertrokken de trainers richting het hotel om op zondag weer fris in Ahoy te verschijnen. Op die dag zouden de dames van het A-senior trio proberen hun beste beentje voor te zetten. Eerder dit seizoen wisten zij een mooie 3e plaats op een buitenlandse wedstrijd te scoren waardoor ze nog meer gemotiveerd waren om ook in Nederland een goede prestatie neer te zetten. Naomi Waterreus, Femke Feiter en Lynn Arnoldussen startten met hun balansoefening. Met een mooie score van 24.900 gingen ze goed van start. De tempo-oefening die zij nog kort voor deze wedstrijddag hadden gewijzigd verliep niet geheel soepel, maar ook hierdoor lieten zij zich niet uit het veld slaan. Met hun combinatieoefening maakten ze dat weer ruimschoots goed, zodat zij  na afloop dan ook de welverdiende bronzen medaille mochten ophalen, een mooie beloning voor een schitterende prestatie op het hoogste niveau.
 

                           

 

Meer foto's van de twee dagen Fantastic Gymnastics zijn te vinden op de site van fotograaf Han Balk: http://hanbalk.nl/#foto.

 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test