Nieuws: LK Toestel Turnen Heren 2016
Jongens van Olympia Landgraaf prima in vorm tijdens LK Toestel Turnen Heren 2016

Op zondag 17 januari 2016 vond de eerste wedstrijd plaats van de uit twee wedstrijden bestaande Limburgse kampioenschappen toestel turnen voor heren in de turnhal van Tensor Weert.
Olympia neemt nu al weer enkele jaren deel aan deze wedstrijden, dit jaar met maar liefst elf jeugdige turners.
Negen Olympianen kwamen uit in de 6e divisie, in diverse categorieën. Ryan El Mrabet slaagde er gelijk al in Olympia’s kleuren met verve te verdedigen. Hij nam deel in de benjaminklasse – de jongste categorie – en behaalde meteen al een zilveren medaille. In de instapklasse namen vijf Olympianen deel, die zich uitstekend staande hielden te midden van een moordende concurrentie. Vier Olympianen werden successievelijk 4e, 5e , 6e en 7e, terwijl Stijn van Vliet zelfs de gouden medaille voor zich opeiste, een uitmuntende prestatie. Tim Hennemann was na twee seizoenen afwezigheid vanwege een hardnekkige knieblessure weer van de partij en wist zijn prachtige prestaties uit het verleden te vervolgen door op niveau 11 mooie strakke oefeningen te turnen op alle zes onderdelen. De beloning bleef niet uit. Ook hij eiste de gouden medaille voor zich op.
Lukas Müller en Freek Regtop kwamen uit in de 4e divisie. Vorig jaar waren beide gymnasten met zilver en goud zeer succesvol op niveau 12, maar zouden het op het nu gekozen niveau 10 wel een stuk moeilijker krijgen, zo was de verwachting. Freek en Lukas zetten hun beste beentje voor en turnden prima oefeningen die Freek goud opleverde en Lukas brons. Voor Freek betekende dit dat hij zich automatisch geplaatst heeft voor de landelijke finale, die in juni gehouden wordt.
De tweede wedstrijd voor de 6e divisie wordt gehouden op 28 februari 2016 in de turnhal van SVO Schinnen te Oirsbeek, terwijl de Jongens van de 4e divisie hun Limburgse finalewedstrijd op 10 april turnen, en wel in de turnhal van Balans Kerkrade.
Onnodig te zeggen dat het een geslaagde wedstrijddag was voor de Olympianen met maar liefst 1 x brons, 1 x zilver en 3 x goud.

 De deelnemende jongens van Olympia

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test