Olympia Landgraaf verovert 3 podiumplaatsen op het NK in Sportpaleis Ahoy Rotterdam.

 
Olympia Landgraaf verovert 3 podiumplaatsen op het NK in Sportpaleis Ahoy Rotterdam.


Op 25 en 26 juni vond in het sportpaleis Ahoy Rotterdam het NK van de hoogste niveaus in alle turndisciplines plaats. Olympia Landgraaf was op zaterdag van de partij bij het individuele springen en de Acrogym en op zondag bij het springen in teamverband.  


Het individuele springen

De geplaatste individuele springers waren Mechel Borjans, Nanja Adema, Jeroen Toonen, Sander Lanters, Daan Lanters, Chiara Houben, Amber Heijnen en Sanne Koch. Doordat echter het niveau op alle onderdelen en categorieën behoorlijk hoog lag en enkele gymnasten met een blessure kampten was het op voorhand duidelijk dat het uiterst moeilijk zou zijn tijdens dit N.K. individueel podiumplaatsen in de wacht te slepen.  Bijzonder knap dan toch dat Sander Lanters erin slaagde een zilveren medaille op tumbling te veroveren en een bronzen plak op minitrampoline. Alle voornoemde individuele springers verdienen overigens een groot compliment dat ze überhaupt op de wedstrijdvloer van het NK gestaan hebben.
 
Acrogym

Voor wat betreft de Acrogym kwamen er drie teams uit voor Olympia Landgraaf. Geordy Lardenoije & Renée Hamers eindigden in hun categorie op een fraaie 4de plek. Vooral de prachtige dubbele salto voorwaarts maakte indruk. Mechel Borjans, Roos Theunissen en Tessa Koch lieten strakke oefeningen zien en behaalden uiteindelijk de 13e plek. Een speciale wedstrijd was het voor Kelly Kusters, Claudia Kohnen en Jennifer Jansen, aangezien het voor dit team de laatste wedstrijd in deze samenstelling was. De dames hebben dan ook nog een laatste keer gezamenlijk gestraald op de vloer en werden beloond met de 10de plek. 
 
Springteam ‘de 4 toppers’

Op zondag kwam Olympia in actie tijdens ‘de 4 toppers’. Dit is een wedstrijd waar een springteam, bestaande uit 4 gymnasten op 2 onderdelen (minitrampoline vrij en toestel met minitrampoline) zijn sprongen afwerkt, waarna beide scores bij elkaar worden opgeteld. Olympia’s springteam bestond uit  Nanja Adema, Mechel Borjans, Vladimir Balajan en Jeroen Toonen. Ondanks de zeer grote en felle concurrentie - vele gymnasten uit het hele land hadden zich ingeschreven voor dit onderdeel -  wist het uitstekend presterende springteam een zilveren medaille te behalen! Een prestatie van formaat, waarmee leider Mario Sweelssen en de vier gymnasten begrijpelijkerwijs zeer in hun nopjes waren. 
 
Foto: V.l.n.r.:  Nanja Adema, Mechel Borjans, Mario Sweelssen, Jeroen Toonen. Vladimir ontbreekt op de foto.

 

inhoud ©2006 G.V. Olympia Landgraaf :: ontwikkeld door Good Advice IT
test